Káposzta kolozsvári módon

Hozzávalók:

Hozzávalók
  • 75 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg kolozsvári szalonna
  • 2 db libacomb (kb. 30-30 dkg)
  • 1 l húsalaplé
  • 5 dkg sertészsír
  • só, bors

Elkészítés:

Elkészítés

Az olvasztott zsíron a káposztát enyhén megpirítjuk. A szalonnát szeletekre vágjuk.
A libacombot megtisztítjuk, enyhén befűszerezzük, majd felváltva rétegezzük a három hozzávalót.
Felöntjük az alaplével, szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön kb. két óra alatt készre pároljuk.

Elkészítés:

Elkészítés

Az olvasztott zsíron a káposztát enyhén megpirítjuk. A szalonnát szeletekre vágjuk.
A libacombot megtisztítjuk, enyhén befűszerezzük, majd felváltva rétegezzük a három hozzávalót.
Felöntjük az alaplével, szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Lassú tűzön kb. két óra alatt készre pároljuk.