A csuka elkészítése
A csukát megtisztítjuk, kifilézzük. A csontjait feltesszük főzni rövid lével, babérral, borssal (kb. 2 dl alaplére lesz szükségünk). A csukafiléből minden szálkát eltávolítunk, főleg az egy sorban elhelyezkedő Y szálkákat. A filéket téglalapra formázzuk, és sózzuk, citromozzuk. A leeső részekről levágjuk a bőrt, és cutterben pürésítjük. Hozzátesszük a tojásfehérjét, a tejszínt, sót, citromlevet. A kiterített filéket megkenjük (aprított halhúsból, tejszínből és tojásból készült) halpráddal, egymásba fordítjuk úgy, hogy a bőre kívülre kerüljön. Henger alakúra formázzuk, sonkakötéssel rögzítjük, majd gumis sonkahálóba húzzuk. Öntapadós fóliába tekerjük szorosan, és lehűtjük. Érméket vágunk belőle, és teflonserpenyőben megsütjük. A hal sütése a legfontosabb, éppen hogy csak átsüljön.
A mártás elkészítése
A három beforralt lét összeöntjük, ízesítjük, átforraljuk, és kész a mártásunk.
A szőlőköret elkészítése
A cukrot karamellizáljuk, rátesszük a vajat és a hámozott, magozott szőlőszemeket. Átmelegítjük és tálaljuk.
A lilaburgonya elkészítése
A tisztított burgonyából vágunk 4 vékony szeletet chipsnek és ropogósra sütjük.
A többi burgonyát sós vízben puhára főzzük. Vágunk 8 karikát, és sózva, levajazva félre tesszük. A többit átpasszírozzuk, és vajjal, sóval elkeverjük (csak ezzel, mert egyébként híg lesz).
Tálalás
A szőlőszemekből szőlőfürtformát helyezünk a tányérra. Eléöntünk a mártásból, és beleállítjuk a sült csukaérmét. Habzsákból egy rózsát nyomunk mellé a tányérra, és egy lila chipssel díszítjük. Szőlőlevéllel és sült turbolyával díszítjük.